Ha létezne olyan, mindenki által könnyen elsajátítható módszer, ami segít megelőzni és helyrehozni hormonális eltéréseket, eltüntetni a cisztákat, miómákat, megszüntetni az inkontinenciát; ami helyrehozza a női ciklus problémáit és hozzásegít a várt gyermekáldáshoz, ugyanakkor kockázatos orvosi beavatkozások nélkül is elkerülhetővé teszi a nem kívánt teherbeesést – nos, ha létezne egy ilyen módszer, azt bizonyára már az általános iskolában meg kellene tanítani minden lánynak.

Ilyen módszer létezik, habár az általános iskolai tananyagnak sajnos (még?) nem képezi részét: az Aviva-torna, amit szerte az országban 4 órás tanfolyamon sajátíthatunk el.

 

baba2Mi az Aviva-torna, és hogyan működik?

A speciális tornagyakorlatok, melyek a belső hasi és gátizmok, a farizmok megmozgatásával érik el hatásukat, az alhas vérbőségének fokozására szolgálnak. A szervezetben ezek hatására azonnali hormonális változások következnek be. A nemi szervek környékén megemelkedő hormonszintnek köszönhetően pedig beindul a gyógyulás: eltűnik a ciszta, mióma, polip, mindenfajta hormonzavar, megszűnik a frigiditás, az inkontinencia, sőt akár a letapadt petevezetékek is újra átjárhatóvá válhatnak, így sok, gyermekáldásra hiába vágyó nő számára megadathat az anyává válás.

Milyen problémák esetén használható eredménnyel az Aviva-torna?

  • megszünteti a cisztákat, polipokat, miómát
  • rendezi a ciklus hosszát, a menstruáció időtartamát és erősségét, megszünteti a premenstruációs szindróma tüneteit és a fájdalmakat
  • erősíti a méh izomzatát
  • növeli az ovulációs ciklusok számát, a fogamzóképességet
  • rendezi a hormonszintet
  • a klimax kellemetlen tüneteit enyhíti
  • megszünteti az inkontinenciát
  • erősíti a libidót, növeli az energiaszintet

 

Aviva férfiaknak is!

A férfiak számára kidolgozott gyakorlatok segítséget nyújthatnak prosztata problémák és potenciazavarok esetén.

 

Családtervezés igény szerint, kockázatok és mellékhatások nélkül

A fentieken túl van még egy óriási lehetőség abban a tudásban, amit az Aviva-torna gyakorlatainak köszönhetünk. Az első és legfontosabb pozitív dolog, hogy tudatosabbá válunk, jobb kapcsolatba kerülünk a saját testünkkel, annak normális működésével.

A fogamzóképes korú nők nagy része (sok tizenéves is) szed fogamzásgátló tablettát, ami teljesen felborítja a szervezet normális, ciklikus működését (ennek negatív oldaláról itt írtam korábban). Pedig a családtervezésben nem feltétlenül lenne szükség a természetes folyamatokba való ilyen durva beavatkozásra. Az Aviva-módszer ismerete lehetőség ad bárkinek arra, hogy kezébe vegye a termékenysége feletti kontrollt: az elmaradt menstruációt az esedékes napján meg tudja hozni, ha nem kíván gyermeket. A gyermekáldásra vágyók viszont a megfelelő gyakorlatok végzésével növelhetik az esélyt a fogamzásra, és szerencsés esetben természetes módon eshetnek teherbe, elkerülve a kockázatos hormonkezeléseket, orvosi beavatkozásokat.

Nagy lépést tehetnénk előre a tudatosodás útján, ha sikerülne gyermekeinket már egészen fiatal koruktól a testük működésének tiszteletére nevelnünk, és persze arra is, hogy bármilyen problémájuk esetén ne feltétlenül kívülről, másoktól várják a megoldást, hanem maguk is tegyenek a gyógyulásért, a fejlődésért.

(Aviva-oktatókat, tanfolyamokat az egész ország területén találhatsz.)

Forrás:belso-iranytu.hu

 

Mire lehet használni az Aviva-tornát?

2014. szeptember 23. 20:42
 
Az Aviva módszert hosszú évtizedek munkájával Aviva Gabriella Steiner dolgozta ki. Már a hatvanas évektől tanította módszerét. Azóta nők ezrei tapasztalhatták a torna áldásos hatását. Magyarországon Tóth Lívia nevéhez fűződik a módszer oktatása, aki nem csak a hazai oktatókat képezte, de szerte a világban vannak tanítványai. Egy tornasor mely segít a nőknek különféle problémájában, de hatásos lehet férfiaknak is. Van egy hosszabb 30 perces változat, és egy rövidebb gyakorlat sor, mely egy 4 órás tanfolyam során elsajátítható,és utána otthon végezhető. A gyakorlatokat az ivarérettség megszerzése után lehet alkalmazni
 
Hetente 2-3 –szor végezve a tornasort az alábbi problémákat oldhatja meg:

Nőknél:
- rendszertelen menstruáció
- meddőség 
- petevezeték letapadás
- ciszták
- miómák
- frigiditás
- inkontinencia
- hormon zavar miatti súlytöbblet
(pajzsmirigyproblémák)
- változó kor tünetei,hőhullámok
- indokolatlan tejelválasztás
- hüvelyszárazság
- méhsüllyedés
- székrekedés
-csontritkulás


Férfiaknál:
- prosztataproblémáknál
- potencia zavaroknál
- inkontinencia
- alacsony spermiumszám
- székrekedés 

A módszert egy 4 órás tanfolyamon lehet elsajátítani, melynek során elméleti és gyakorlati képzést kapnak a résztvevők.
Sokszor keresnek meg olyanok, akik babát szeretnének és nem még nem sikerült nekik teherbe esni, vagy megtartani a terhességet. Igen gyakori a petefészek ciszta, mióma és endometriosis, valamint a klimaxos problémák.

Szerencsére az esetek nagy részében segít a módszer, ám ez sem csodaszer , mindenki problémáját nem tudja megoldani.

Rendszeresen tartok tanfolyamokat Szegeden és Budapesten, és szükség esetén más helyszínen is.


 Forrás: Harmonet